Om Eliza

 

 

”Huvudprincipen i mitt nuvarande arbete innefattar abstrakt konst.  Jag hittar inspirationen i naturens färger och även i mitt eget känsloliv. Jag gör målningar i  olja och akryl, suggestivt abstrakt med inslag av figurativt. Känslostämningar, fantasifulla intensiva motiv som visar energi, kraft och rörelse.”

 

Eliza Brandt målar abstrakt  och figurativ konst,  gärna i stort format lämpligt för offentliga miljöer, kommuner, landsting och företag. Arbetar även med screentryck på glas och textil och ljuskonst. Konsten visar engagemang i frågor om hopp för människan.  Att våga hoppas på en ljus framtid. Medlem i KKV Nacka, KC-Öst och Konst i Roslagen.


Född 1965 i Nacka, verksam i Stockholm. Eliza har arbetat med konst och design de senaste tolv åren i Sverige och Danmark. Hon arbetar innovativt och väljer noggrant material och teknik. Färg är väldigt viktigt för Eliza och hennes målningar och textilier är fulla med starka färger. Eliza utgår från sin ateljé i Södra Roslagen och är engagerad i en variation av olika projekt. Hon delar sin tid mellan offentliga uppdrag, måleri inför utställningar och design för textila interiörer.

 

Konceptbaserat konstnärsskap

 


Med motivkretsen Skyddsängel har intentionen varit att undersöka idén med att göra en egen version av en ängel och önskan om mer omtanke mellan människor. Resultatet är en serie av fyra små änglar i blandteknik och tre monumentalmålningar som givit upphov till screentryck på textil.

 

I konstverket Skapa! Se bild ovan har motivet på Gitarrmannen smugit sig in i den mittersta tavlan. Clownserien med kvinnliga clowner är en samling på sex tavlor som även inkluderar en tavla på konsertpianisten Birgitta Lovén.

 

 

 Skyddsänglar i textil  >>

•  Skyddsängel >>

 Skapa!, triptyk  >>

•  Clownserien  >>

 Gitarrmannen >>

wp0316ec23_0f.jpg

Älta Kulturhus, Nacka kommun

wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif

Skriv ut CV >>

wp6ca6819f.png

®

wp1d1dbc0c.jpg
wp2de097c0.jpg

Swedish

English

wp5533b116.gif

ELIZA BRANDT   ©         Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt

wp0e7a221e.png
wp5533b116.gif